'Retriever' is de aanduiding voor een aantal Engelse jachthondenrassen dat als belangrijkste taak het apporteren heeft. De naam stamt af van het Engelse werkwoord 'to retrieve', het beste te vertalen met terugvinden, ophalen of apporteren. De Golden Retriever is een hond die het geschoten wild en speciaal het gevleugelde wild, moet vinden en apporteren.  Ze hebben  een voorliefde voor water, willen apporteren (ook uw schoenen)!

Het is een evenredig gebouwde, levendige, hond met een vriendelijke uitdrukking. met geweldige karaktereigenschappen; gehoorzaam, intelligent en met een natuurlijke jachtaanleg. De aard is, gemoedelijk, vriendelijk en vol zelfvertrouwen.  

Ze zijn graag onder de mensen en persoonlijke aandacht en tijd voor de hond is uiterst belangrijk.  Ondanks dat de Golden Retriever een makkelijk ras is, hebben ook zij opvoeding nodig en is training een must. Het is belangrijk dat het gezin regels opstelt voor de omgang met hun huisgenoot. Ze hebben behoefte aan een duidelijke structuur in hun relatie met mensen, ze moeten het gevoel hebben altijd op hun eigenaar te kunnen vertrouwen.

Het zijn actieve honden, die dagelijks los van de lijn moeten kunnen rennen, zwemmen en spelen om ze fysiek en mentaal gelukkig te houden.

Heeft u vragen of bent u ge├»nteresseerd in onze honden of fokplannen, neem dan contact op! 


┬ę Copyright Joyous